Diána
12 °C
21 °C

Üzleti titkokat loptak az AMD-től

2013.01.16. 16:45 Módosítva: 2013.01.16. 16:45

Bíróság elé rángatta az AMD négy korábbi, magas beosztású alkalmazottját, akik tavaly óta a rivális Nvidiánál dolgoznak. A processzorgyártó azzal vádolja őket, hogy távozásukkor több mint százezer titkos dokumentumot lemásoltak, és az üzleti titkokat magukkat vitték új munkahelyükre.

A korábbi alelnök Robert Feldstein, valamint a menedzserként alkalmazott Manoo Desai, Nicolas Kocium és Richard Hagen állhatnak a vádlottak padjára. Az AMD szeretné megszerezni a fájlokat, amik állítólag jövőbeni technológiák leírásait és szerződéseket tartalmaznak. Feldstein azokat a nagy szerződéseket is ismerte, amiket a konzolgyártókkal kötöttek az AMD technológiáinak felhasználásáról az Xbox, Playstation és Wii U konzolokban.

Az AMD állítása szerint bizonyítani tudja, hogy a négyes üzleti titkokat tartalmazó fájlokat másolt át külső adathordozókra, mielőtt otthagyták a céget. A csipgyártó külön megnevezett három szigorúan titkos fájlt, amelyek két licencelési megállapodásról, valamint az AMD statégiájáról szólnak. Ha ezekhez az Nvidia hozzáfért, a rivális nagy előnyre tehetett szert a jogosulatlanul megszerzett információból.

Többek között a versenyszabályozás, az üzleti titkok védelmével kapcsolatos törvények, valamint a munkavállalói szerződésük megsértésével vádolják a négy férfit.