Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Idén is lesz Challenge24

2013.02.15. 16:44

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesületével (MAVE) idén is megrendezi éves programozó versenyét, a Challenge24-et, az SAP Hungary főtámogatásával. A Challenge24 Európa egyik legnagyobb és legrangosabb versenyének számít; a február 21-ei nevezési határidő előtt egy héttel már 250 csapat jelentkezett. A csapatok idén a 2013. február 23-ai, ötórás internetes előválogatóból kerülhetnek a budapesti döntőbe, amit április 26-28. között rendez meg az egyesület.

A Challenge24-en részt vevő csapatoknak a verseny során gyors és precíz kódírási képesség mellett szükség van matematikai, hálózati, a mesterséges intelligenciát érintő, algoritmuselméleti és számítógépes grafikai jártasságra, valamint jól működő csapatmunkára. Az elődöntő öt órája alatt 6-8 különböző ismeretet igénylő feladatot adnak ki a szervezők, így a hatékony munkamegosztás elengedhetetlen a jó szerepléshez. Idén február 16-án szombaton tét nélkül gyakorolhatnak is a csapatok, hogy még az éles forduló előtt összeszokhassanak.

Az idei feladatsort is az elmúlt három évben nagy sikert aratott feladatok írói találják ki, köztük olyanok, akik a korábbi években maguk is sikeres, döntős versenyzők voltak. A versenyen való részvételt idén is sok külföldi egyetem is ajánlja hallgatóinak, valamint cégek sora található meg az SAP mellett, így a versenyalapító Fornax mellett nemzetközi szinten a Google, Skype és Yahoo! is támogatja a versenyt.

A Challenge24-en az elmúlt években a világ legjobb programozói is egyre nagyobb számban indulnak, így például az egyik legnagyobb programozói közösségi portál (TopCoder) legjobb ranglistapontszámokkal rendelkező tagjai is rendszeresen részt vesznek. A vándorkupa és Challenge24-es hagyományaihoz tartozó gyűrűk mellett idén is értékes tárgynyereményekre számíthatnak a verseny nyertesei és helyezettjei.