Blanka, Bianka
10 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Feltörhetetlen emailt ígér Kim Dotcom

2013.02.26. 19:49

Újra hallatott magáról Kim Dotcom, a több mint egy éve leállított Megaupload fájlcserélő vezetője, aki azóta is jogi háborúban áll a tőle félmilliárd dollárt követelő szórakoztatóipari óriáscégekkel. A magát egyfajta online Robin Hoodként beállító Dotcom a Guardiannek adott skype-os interjújában arról beszélt, hogy feltörhetetlen emailszolgáltatást indítását tervezi, ahol a felhasználóknak nem kell attól tartaniuk, hogy kormányszervek, titkosügynökök, vagy az internetszolgáltatóik kémkednek a levelezésükben, és avatatlan szemek beleolvasgatnak az emailjeikbe. Dotcom szerint erre ma nagy szüksége van az internetezőknek, mert lépten-nyomon lehallgatják az online kommunikációjukat.

Dotcom a Megaupload utódjaként elindított Mega szolgáltatásról is beszélt, azt mondta, példátlan sikersztori a fájlcserélő, ami egy hónap alatt 3 millió regisztrált felhasználót gyűjtött, és már 125 millió fájlt tárol a rendszer. Ugyanezeket a számokat a Dropbox csak három év alatt tudta elérni. Dotcom abban látja a siker titkát, hogy a felhasználók nagyra értékelik az adataik biztonságát, és az erős titkosítás alatt álló Mega-szerverekre rá merik bízni a bizalmas tartalmaikat is. A Mega emailrendszre éppen ezért ezt a már bevált titkosítást fogja használni.

Az online botrányhős azt is megemlítette, hogy bár több kisebb-nagyobb jogi győzelmet aratott az elmúlt egy évben a vádlói ellen, azt továbbra sem sikerült elérnie, hogy a tavaly ilyenkor befagyasztott számláihoz újra hozzáférjen, így az ügyvédi csapata például egy éve ingyen dolgozik a védelmén.