Árpád
-2 °C
4 °C

Megszakadt a Samsung rekordidőszaka

2013.04.05. 13:27

A Samsung által kiadott előzetes jelentés szerint a cégnek 7,7 milliárd dolláros lesz első negyedéves nyeresége. Ez 53 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi időszakhoz képest. A teljes jelentést a hónap végén fogja közzétenni a dél-koreai cég.

Felemás ez az eredmény, mert jobban teljesített a cég, mint amit a legtöbb elemző várt. Ugyanakkor enyhe visszaesés ez az előző negyedévi nyereséghez képest, ami 8,3 milliárd dolláros volt. Az egyértelműen kiderül, hogy vége szakad annak az öt negyedéve tartó sorozatnak, amikor a cég rekordnyereséget jelentett.

A cég már fél éve figyelmeztetett arra, hogy véget érhet a rekordnyereségek időszaka. Ennek oka egyrészt az, hogy minden eddiginél többet költenek marketingre, jutalmazzák a munkatársakat és félre kell tennie egymilliárd dollárt, ha ki akarja fizetni az Apple-nek a bírságot.

Az enyhe visszaesés másik oka szezonális, az év első negyedéve mindig a leggyengébbek között van. Most ez még azzal is párosult, hogy a cég még nem kezdte el árulni a legújabb csúcsmobilt, a Galasy S4-et, az előrendeléseket csak április 16-tól veszik fel.

A hongkongi székhelyű Counterpoint Research elemzőcég szerint a Samsung havi 25 millió okostelefont fog eladni a következő időszakban, 2013 első negyedévében több mint 70 millióra becsülik az eladott mobilok számát, ami jókora növekedés a tavalyi utolsó negyedév 63 milliós darabszámától.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?