Árpád
-2 °C
4 °C

Mianmari telekom cégbe fektetne Soros György

2013.04.05. 15:58

A Vodafone és a China Mobile összefog, hogy közösen indítson telefonszolgáltatást Mianmarban. Az országban nagy verseny indult a mobilhálózat kiépítéséért, a másik nagyobb jelentkező a Digicel, amely egy konzorcium tagjaként próbál frekvenciát szerezni az országban. Ebben a konzorciumban vesz részt Soros György is.

A kormány tájékoztatása szerint eddig 91 cég vagy cégcsoport érdeklődött az engedélyek iránt. Ez nem véletlen, hiszen a 64 millió lakosú országban csak tíz százalékos a mobilpenetráció, így van növekedési potenciál. A kormányzat tervezi szerint 2016-ra nyolcvan százalékosra szeretné ezt növelni.

A pályázat eredményét június végén hirdeti ki a kormány. Az előrejelzések szerint Mianmar gazdasága 6,2 százalékkal nő idén, tavaly 5,5 százalékos volt a növekedés. Mianmarban a tömegek számára nem volt elérhető a mobilszolgáltatás, magát a hálózatot is csak 2001 után kezdték el kiépíteni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?