Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Bemutatták a legújabb drónkoptert

2013.04.11. 16:56

A Northrop Grumann bemutatta azMQ-8C Fire Scout nevű drónkopterét. A jármű pont úgy néz ki, mint egy hagyományos helikopter, mégis pilóta nélküli, földről vezérelhető járműről van szó. Az MQ-8C első makettjét a Sea-Air-Space Expo 2013-on állították ki.

800px-FIRESCOUT-VUAS
Fotó: Wikipedia

A bemutatott járművet olyan eszközökkel szerelték fel, ami elsősorban hírszerzési feladatok ellátására teszik alkalmassá. Ez nem meglepő, mivel a Fire Scout korábbi, kisebb elődje hasonló feladatokat lát el az amerikai haditengerészetnél. Az új modell azonban már minden olyan feladatra alkalmas, mint egy helikopter – például sürgősségi csapatszállításra –, de néhány képességében túl is mutat azon. Ilyen például az extra mennyiségű üzemanyag szállítása, ami a gép hatótávolságát is megnöveli.

A Fire Scout nagyjából ugyanazokat a vezérlőeszközöket és szoftvereket használja, mint a feleakkora elődje. Bár a most bemutatott jármű csak egy makett volt, de a váza és a formája a végleges modellnek is ugyanaz lesz – nevezetesen a Bell 407 helikopteré.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?