Szilárda
-4 °C
3 °C

Vegye meg a volt Google-vezér jachtját!

2013.04.18. 07:44

Miután sokáig sikertelenül próbálta eladni 20, majd 14 millió dolláros áron, a Google volt elnök-vezérigazgatója, Eric Schmidt úgy döntött, nyilvános árverésen szabadul meg a luxusjachttá átalakított egykori kutatóhajójától, a Lone Rangertől, amit évekig a Schmidt Ocean Institute tudományos alapítvány használt.

A 77 méteres hajót április 20-án árverezik el, a kikiáltási ár 3 millió euró, de azt remélik, a licit 10 millióig is elmegy majd. Az eddigi érdeklődésből kiindulva kis szerencsével tehát egymilliárd forint körüli áron elvihető Schmidt hajója, az eredeti ár kevesebb mint negyedéért.

A Lone Ranger érdekessége, hogy bár igazi strapabíró, és a külsőségekre keveset adó kutatóhajónak néz ki, a felszerelése (jacuzzi, bár, tévészoba, szalon) a luxusjachtok közé sorolja. A hajó 31 ezer tengeri mérföldet képes megtenni egy tankolással, vagyis kikötés nélkül képes körbehajózni a Földet, és alkalmas a sarkvidéki tengerek körülményei között is navigálni. A húszfős legénység mellett tíz utas kiszolgálására alkalmas 5 luxuskabinnal. A csúcssebessége 15 csomó, vagyis szűk 30 kilométer óránként.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!