Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagyon jól megy a Google-nek

2013.04.19. 10:35

Erősen kezdtük a 2013-as évet, 14 milliárd dolláros bevétellel, ami 31 százalékos emelkedés tavalyhoz képest – jelentette be Larry Page, a Google vezérigazgatója. A Google 16 százalékos nyereség-, és 22 százalékos forgalomnövekedésről számolt be éves összevetésben a március végével záródott három hónap alapján csütörtökön, a tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentésében.

A világ vezető internetes keresőjét és több egyéb népszerű online szolgáltatást üzemeltető vállalat nettó profitja 3,3 milliárd dollár, részvényenként 9,94 dollár volt az idei év első három hónapjában az egy évvel korábbi 2,9 milliárd dolláros nyereség után. A tavalyi első negyedévben az egy részvényre jutó tiszta nyereség 8,75 dollár volt.

Az egyszeri tételek nélküli egy részvényre jutó nyereség 11,58 dollár volt, a szakértők 10,65 dollárt vártak. Az amerikai nagyvállalat első negyedéves bevétele 11,01 milliárd dollárt tett ki, ami 335 millió dollárral kisebb az elemzők által vártnál.

A Google részvényára a csütörtöki tőzsdezárást követő elektronikus kereskedésben közel 1,5 százalékkal 777 dollárra nőtt.