Pornót töltenek le az angol parlamentben

2013.09.04. 12:42

Több ezerszer töltöttek le pornót az angol parlamentben, derül ki abból a közérdekű adatigénylésből, amelyet az angol Huffington Post adott be. A megküldött hivatalos adatokból kiderült, hogy tavaly novemberben a hálózaton 114 844-szer, idén áprilisban 55 552-szer töltöttek be pornóoldalt az angol parlamentben. Ezek voltak a rekordok: volt olyan hónap, amikor a szám csak 397 volt.

A parlament sajtóosztálya azt mondja, hogy ezek nem feltétlenül szándékos letöltések. Lehet, hogy valaki a Google-ben keresgélve véletlenül kerül olyan oldalra, amin pornó is van, és a vírusok sokszor a felhasználó tudta nélkül töltenek le pornót. Arról viszont nem írnak, hogy szerintük egy parlamenti gépre hogyan kerülhet vírus.

Azt mondják, nem fogják korlátozni a parlamenti dolgozók internetelérését, mert a munkájukhoz kell, hogy bármilyen weblapot meg tudjanak látogatni. Az angol parlamentben nagyjából ötezren dolgoznak, a képviselőkön és a lordokon kívül ebbe beleszámít az őket kiszolgáló személyzet is. Egy átláthatóságért küzdő szervezet azért már kijelentette, hogy szerintük ez azt jelenti, hogy a parlamenti dolgozók nem csak olyasmivel töltik az idejüket, amiért a fizetésüket elvileg kapják.

Az angol Huffington Post adatkérésének egyébként David Cameron tavaszi javaslata volt az apropója, amely arról szólt, hogy az internetszolgáltatók tiltsák le a pornóoldalakat. A szűrőt csak azoknál kapcsolnák ki, akik igazolják, hogy elmúltak tizennyolc évesek, és külön kérik, hogy náluk ne legyen pornószűrő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport