Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Telefonszámokat is megért az okostoll

2013.10.28. 13:36

Hiába, hogy laptopok és okostelefonok vesznek körül minket, a Livescribe vezérigazgatója, Gilles Bouchard szerint a toll és a papír népszerűbb, mint valaha. Bouchard úgy látja, az emberek szeretnek rajzolni, írni, de szeretik, ha az így készített jegyzeteket azonnal digitalizálhatják is. A Livescribe 3 okostoll erre pont jó lehet.

Az új eszköz tervezéséhez egy tollkészítő segítségét is igénybe vették. A fekete-króm Livescribe 3 emiatt úgy néz ki, mint egy valódi toll – a cég eddigi modelljei inkább írásra használható bumfordi kütyük voltak. A kapacitív hegyű toll másik végén egy hagyományos tollfej van; ezzel a Livescribe jegyzetfüzeteibe írhatunk. Ha elindítjuk a kapcsolódó ipades alkalmazást, a tollat a kézírásunk és rajzaink digitalizálására is használhatjuk.

A Livescribe 3-nak ugyanis ez az alapvető feladata: a speciális jegyzetfüzetekbe írt feljegyzések és kézi rajzok digitalizálása.

Újdonság, hogy már nem kell pécés keretalkalmazás a Livescribe 3-hoz, és nem is kell Evernote-ot használni a szinkronizálására. A jegyzeteket a saját alkalmazással, a Livescribe Plusszal lehet megnyitni, megosztani és szinkronizálni. A szükséges számításokat nem a toll végzi – abban szinte nincs is semmi komolyabb alkatrész –, hanem az alkalmazást futtató iOS-eszköz. (A fejlesztők szerint hamarosan az androidos verzió is elkészül.)

Mire lesz ez jó?

  • A speciális füzetbe írt jegyzeteket téma szerint csoportosíthatjuk.
  • Ha lefirkantunk egy telefonszámot vagy egy címet a speciális füzetbe, az adatszinkronizálásnál ezt már egyből telefonszámként vagy címként menthetjük el.
  • Ha címet mentünk el, azt egy érintéssel megnyithatjuk a Mapsen.
  • PDF-ben továbbíthatjuk az általunk készített rajzok és jegyzetek részét vagy egészét.

A 150 dolláros toll üzemideje 14 óra, de hagyományos tollként még a lemerülése után is használható; az ezután készített rajzokat a következő töltésnél szinkronizálja.