Itt a Twitter bazmegtérképe

2013.11.10. 19:09

Egy vicces webes alkalmazás térképre viszi a Twitteren zajló káromkodást. Akárhányszor a mikroblogszolgáltató felhasználói leírják, hogy fuck, az megjelenik a térképen egy animációval kísérve. A térképen nagyítva akár azt is megnézhetjük, melyik utcában káromkodtak egy jóízűt a Twitteren.

A nagyobb méretért kattintson!
A nagyobb méretért kattintson!
Fotó: fbomb.co

Az alkalmazásnak nagyjából ennyi az értelme, és két percnél többen nem is lehet szórakozni rajta, hiszen csak egymás után felrobbanó pontokat, majd egyre szaporodó, bombákat ábrázoló zászlókat lehet látni. Az mindenesetre érdekes, hogy ha véletlenül órákra nyitva hagyjuk a tabot, szinte nincs olyan ország a Földön, ahol ne lenne zászló. A szolgáltatás mégsem működik tökéletesen (vagy jelentős csúszással működik): mi hiába fuckoltunk, nem jelent meg a térképen Budapestnél.

Az oldalt egy Martin Ginras nevű programozó készítette. Saját bevallása szerint éppen barátaival beszélgetett az angol nyelvről, és természetesen szóba került a káromkodás is. Arról beszélgettek, hogyan tudja a káromkodás gyengíteni a vitapartnerek érveit. Innen egyenes út vezetett ahhoz a felvetéshez, hogyan tudnák térképre vinni a káromkodást. Néhány perc múlt a térkép alapjai már meg is voltak.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM