József, Bánk
-6 °C
0 °C

Mobilos tévészolgáltatást indít a Telenor

2013.11.29. 15:24

A Telenor Magyarország új, televíziós streaming szolgáltatást indít MyTV márkanéven. A kínálatban több mint 2000 órányi tartalom, élő és visszanézhető tévéadás szerepel. A mobilszolgáltató ügyfelei akár négy eszközön is nézhetik egyszerre a műsort.

A szolgáltatás havidíjat, ennek fejében különböző csomagokba összeállított csatornák kínálata közül válogathat a felhasználó. Az alapcsomag ingyenes, a Filmes és Családi csomag 1500-1500 forintba kerül. A Telenor ügyfelei február végéig ingyen kipróbálhatják, ez idő alatt az ebből eredő adatforgalmat sem számlázzák ki nekik.

A szolgáltatás mobilneten és wifin is elérhető. A felhasználónak le kell töltenie egy alkalmazást mobiljára, tabletjére, megrendelni a szolgáltatást egy sms-ben, majd ezután nézheti is az adást. A Számítógép böngészőjében is nézheti, itt csak be kell lépni a megadott jelszóval. A válogatott csatornák műsorait élőben is nézheti, de néhány napra visszamenőleg az összes műsor elérhető.

Kipróbáltuk a szolgáltatást, a megrendelés és a regisztrálás gördülékenyen ment, az egész nem vett igénybe öt percnél többet. Összesen 14 csatorna érhető el. A Fedezd fel csomagban az AXN, Duna, Duna World, M1, M2, Story 5, a Családi csomagban az AXN White, Fashion Box, Filmbox Arthouse, Story 4, a Filmes csomagban pedig az AXN Black, Filmbox, Filmbox Extra, Sundance érhető el.

A tervek szerint a közeljövőben bővülnek majd a szolgáltatások, több csatorna lesz majd elérhető, hamarosan például a nagy kereskedelmi tévék közül a TV2 is belép. A Telenor reményei szerint hamarosan követi majd a többi is.

Visszatérve az alkalmazásra, a műsorok között keresni is lehet, de azokat különböző menüpontok alatt csoportosítják is. Így külön vannak a filmek, külön a sorozatok, illetve a sorozatokon belül műfaj szerint is kereshetünk.

Egyelőre csak pc-n és Androidon érhető el a szolgáltatás, de a tervek között szerepel, iOS- és okostévé-alkalmazás fejlesztése és egyéb szolgáltatások kialakítása.