Mátyás
-6 °C
1 °C

Nem inna egy palack zenét?

2014.02.13. 13:45

A Sony legújabb, W szériás walkmanje egy alapfunkciókkal felszerelt mp3-lejátszó, egy apróságot leszámítva: az eszköz teljesen vízálló. De nem úgy, hogy nem megy tönkre, ha rácsöpög az eső, hanem úgy, hogy a Sony konkrétan egy palack vízbe csomagolva árulja.

A Sony a Draft FCB marketingkommunikációs céggel együttműködve dolgozta ki a stratégiát, amivel elkülönítették a lejátszót a többi hasonló terméktől. Az áruházi polcokon nehezen lehet hangsúlyozni a termék fő vonzerejét, a vízállóságot. De mi lenne, ha a fejhallgatóval egybeépített lejátszót egy áttetsző vizesüvegbe csomagolnák?

Ez már önmagában elég a feltűnéshez, de a termékelhelyezés sem mindennapi. A Sony ugyanis az üveges Walkmant konditermek és zárt uszodák italautomatáiban árulja – vagyis olyan helyeken, ahol az eszköz jó eséllyel csuromvizes lehet.

A zenével ízesített víz kezdetben csak Új-Zélandon lesz kapható. A Sony még nem jelentette be a hivatalos árat, de várhatóan száz új-zélandi dollárba (18-19 ezer forint) fog kerülni.