Aliz
6 °C
14 °C

Adózni kell a bitcoin-kereskedés után Japában

2014.03.05. 17:40

A japán hatóságok szigorú szabályokat állítanak fel a bitcoinkereskedésre. A legfontosabb talán az lesz, hogy nem pénznemként tartják majd számon, hanem nagyjából úgy, mint az aranyat.

Ez azt is jelenti, hogy bármilyen bitcoinból származó nyereség után adózni is kell majd. A bankoknak nem szabad majd bitcoint elfogadniuk és a biztonsági cégeket is meggátolják, hogy kereskedjenek.

A bitcoin erősen a szürkezónában volt, a hatóságok eleinte nem igazán törődtek a virtuális pénzzel. Mostanra azonban elég nagy lett ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyják. A becslések szerint a világon ma majdnem tízmilliárd dollár értékű bitcoinnal kereskednek.

Japán lesz az első ország, amely szabályozás alá veszi a virtuális pénzt. Ez lehet az kezdőlökés, amely több országot vesz rá hasonló lépésekre. Úgy tűnik, szükség is van a szabályozásra, egy hete az egyik legnagyobb bitcointőzsde, a Mt. Gox volt kénytelen bezárni és csődvédelmet kérni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?