Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

120 méterről, fejjel lefelé is talál

2014.03.11. 16:28

Csomán János nem tervezett nem létező technológiára építő okosórát, viszont ha egyszer valaki más legyártja, simán szétlövi, tulajdonképpen bármilyen távolságból. Akár fejjel lefelé fordított pisztollyal is. Nézze csak meg a GUN Magazin segítségével leforgatott videót, ha nem hiszi.

A több évtizede lőkiképzőként dolgozó Csomán és a felvételben segédkező csapat célja az volt, hogy megmutassa, a helyes oktatási módszerekkel nincs lehetetlen. Akár az is előfordulhat, hogy ha valaki sokat gyakorol, egy idő után fejjel lefelé tartott pisztollyal is eltalálja a célt, mondjuk 50, 75 vagy 120 méterről is.

A 9 milliméteres Glock 17-est használó Csomán ugyanakkor nem javasolja, hogy nála sokkal gyakorlatlanabb lövők kipróbálják ugyanezt. "Aki nincs tisztában azzal, hogy is működnek az erők egy ilyen lövésnél, az nagyon meglepődhet. A minimum az, hogy a rosszul megtartott pisztoly arcon csapja a lövőt, viszont ha van még lőszer a tárban, könnyen előfordulhat, hogy egy akaratlan duplázással hasba lövi magát a próbálkozó."

Hogy a baleseteket elkerüljék, a felvétel helyszínét, a dorogi lőteret egész napra kibérelték és le is zárták, hogy csak az lehessen a közelben, akinek feltétlenül muszáj volt a videó miatt.

Csománnak nem ez az egy mutatvány van a tarsolyában, valószínűleg ő Közép-Európa egyik leggyorsabb céllövője is, egy másik videón az látszik, ahogy a véletlenszerűen elhangzó startjel után 31 századmásodperc kell neki ahhoz, hogy gyomron lője a lőlapot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?