Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Törökország letiltotta a Youtube-ot

2014.03.27. 16:48

Törökországban a bíróság úgy döntött, engedélyezni kell a korábban letiltott Twittert. Mit csinált erre a kormány? Letiltotta a Youtube-ot is.

Az ország miniszterelnöke, Recep Tayyip Erdogan már egy hete is a közösségi oldalak kiirtásával fenyegetőzött, olyan halhatatlan mondatokat osztva meg egy török hírügynökséggel, mint hogy

"a Twittert és a hasonló dolgokat gyökerestül fogjuk kitépni. Egyáltalán nem érdekel, hogy mit szól hozzá a nemzetközi közösség. Mindenki meglátja majd, hogy milyen erős a török köztársaság."

Néhány óra múlva tényleg blokkolták a Twittert, így a felhasználók valószínűleg nem tartották annyira viccesnek a miniszterelnök kirohanását, mint azt a szöveg tartalma egyébként indokolta volna.

A BBC azt írja, a török kormány azóta a Youtube-ot is blokkolta, miután a bíróság utasította, hogy függesszék föl a Twitter letiltását. Ez egyébként nem most először fordul elő.

Hogy miért volt erre szükség? Azért, mert a miniszterelnöknek nem tetszett, hogy a választások előtt a politikai ellenfelei a közösségi médiát használták. A Youtube-on korábban feltűnt egy hangfelvétel, amin török politikusok a szíriai helyzetről beszélgettek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?