Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Élőhalottá válhat a Google+

2014.04.25. 10:21

Vic Gundotra, a Google+ megálmodója nyolc év után elhagyja a Google-t. Az még nem világos, hova megy és az sem, ki veszi át a helyét a cégnél. A Google vezetői méltatják Gundotra munkáját, de ilyenkor felmerül a kérdés, mi lesz a Google sikeresnek és népszerűnek egyáltalán nem nevezhető közösségi oldalával?

A Techcrunch több forrásból úgy értesült, hogy a jövőben nem termékként gondolnak rá cégen belül, hanem platformként. Ezzel valójában véget is vetnek sikertelen harcuknak a két nagyobb konkurenssel, a Facebookkal és a Twitterrel szemben.

A Google természetesen hivatalosan tagadja ezeket a híreket, de vannak jelek, amelyek erre utalnak. A Google nagyszabású átrendezésekbe kezd, a Google+ 1000-1200 fős csapatát némileg átalakítják és nagy részét el is költöztetik a székhelyen lévő új épületbe.

A változások részeként a Google Hangouts csapata az Android csapathoz kerül és valószínűleg a fotós csapat is követi őket. A Google+ csapatból a tehetségeseket az Androidhoz irányítják. Azt még nem döntötték el a cégnél, mit csináljanak azokkal a csapatokkal, amelyeket nem irányítanak az Androidhoz.

A változások egyik következménye lehet, hogy ezentúl nem próbálnak meg minden terméket a Google+-ba integrálni. Emlékezetes, mennyire nagy ellenállásba ütközött a YouTube ezen törekvése, nem is sikerül maradéktalanul végrehajtani. A Techcrunch szerint a cégen belül voltak is feszültségek emiatt Gundotra és a többi vezető között.

Az események alakulásában állítólag szerepe volt annak is, hogy a Facebook felvásárolta a WhatsAppot. A Google-on belül sokan gondolják úgy, hogy a cég megint lemaradt a legnagyobb akvizícióról a közösségi ágazatban. Egy másik forrás szerint a Google tisztában volt azzal, hogy mi folyik a WhatsApp körül, de nem akarták kifizetni a megfelelő összeget.  • Vennék
  • Hírek