Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egész évben tanulhatnak programozni a lányok

2014.09.05. 17:35

Egész évben folytatódik a Skool oktatási programja, amelyben kizárólag fiatal lányoknak adnak programozási alapképzést, hátha jobban megszeretik az informatikát. A nyári próbaidőszakban mi is leteszteltük a vállalatoknál tartott tanórákat, melyeknek nem az a céljuk, hogy később mindenki programozói állást vállaljon. Már az is jó eredmény, ha a kisgyermekek látják, milyen ez a meló.

A folytatáshoz újabb cégek csatlakoztak: az első őszi előadás szeptember 6-án az Ericsson Magyarországnál lesz, ahol 14-16 éves lányok fejleszthetnek saját mobilalkalmazást a cég munkatársainak segítségével.

A Skool programjának egyébként éppen az a lényege, hogy sokkal jobb a tanár-diák arány, mint az iskolai tanórákon. Általában 2-3 gyermekre jut egy-egy segítő, tehát biztosan mindegyik gyermek fel tudja tenni a kérdéseit, és nagy eséllyel választ is kap azokra.

A Prezi is csatlakozott a támogatóhoz, a korábbi Coding Girls nevű programját folytatja szeptembertől a Skool szervezésében. Ez a 16 éves korosztály számára nyújt 10 hetes, heti két alkalmas foglalkozásokat.

A Skool projektjét a Facebook oldalukon lehet nyomon követni.