Megint átalakul a Facebook

2014.11.10. 09:35

A Facebook pénteken bejelentette, hogy kicsit több kontrollt ad a felhasználók kezébe a Hírfolyam (News Feed) kezeléséhez: mostantól központi felületen követhetjük vagy iratkozhatunk le barátainkról, és azt is megmutatják, adott héten ki töltötte meg az üzenőfalunkat.

Könnyebb lesz leiratkozni a felhasználókról konkrét üzenetnél is, csak a kiírás tetejére kell kattintani. A hírfolyamot alakító algoritmusról továbbra sem árul el túl sok konkrétumot a vállalat, azt mondják, az számít a legtöbbet, kinél kommentelünk, kinek a dolgait lájkoljuk, egyébként pedig több mint százezer dolgot vesznek figyelembe az összeállításnál.

Mostantól könnyebb lesz újra feliratkozni azokra is, akikről leiratkozunk: az oldal megjeleníti azokat a felhasználókat is, akikről nemrég iratkoztunk le. Adam Mosseri, a Hírfolyam termékmenedzsere azt mondta a Wall Street Journalnek, hogy a felhasználók a jövőben még több átalakításra számíthatnak, még több kontrollt kapnak: valószínűleg rendezni lehet majd a posztokat témánként, és könnyebb lesz csoportokba pakolni a barátokat. 

A változtatást fokozatosan vezeti be a Facebook, még nem jelenik meg mindenkinél.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM