16:00, November 29.
Ecuador 1
Szenegál 2
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 2
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Újabb durva kémprogramot találtak

2014.12.09. 14:09

A Kaspersky Lab kutatói felfedeztek egy nagyon jól rejtőzködő linuxos trójait, amely gyógyszercégektől, kormányoktól lopott érzékeny adatokat az egész világon.

A korábban nem ismert kártevő a hiányzó darabja a Turla nevű, augusztusban felfedezett támadássorozathoz használt szoftvernek: az elmúlt négy évben a támadók kormányzati szerveket, nagykövettségeket, katonaságokat, oktatási, kutatási szerveket és gógyszercégeket vettek célba több mint 45 országban.

A Kaspersky kutatói most rájöttek, hogy nemcsak a windowsos gépeket tudták támadni, a kártékony kódnak vannak linuxos összetevői is. A program csendben rejtőzködik, akár évekig, amíg a támadók megfelelő kódot tartalmazó netes csomagokkal nem aktiválják. Mindenféle parancsot végre tud hajtani, nincs szüksége rendszergazdai jogosultságokra. A szakértők szerint semmilyen megszokott módon nem felfedezhető. 

A kódot kifejezetten úgy írták meg, hogy nagyon nehéz legyen visszafejteni, ezért, hiába találták meg, még mindig vannak olyan részei, amikről nem tudják, mit csinálnak.  • Tippek
  • Bankszámla