Judit
2 °C
7 °C

Tovább öregszik a Facebook

2014.12.22. 16:26

Egyre több fiatal vándorol el Facebookról egy új felmérés szerint. A 13 és 17 év közötti amerikaiak közül a tavalyi 94 százalék helyett már csak 88 százaléknak van felhasználói fiókja a világ legnagyobb közösségi hálóján. Ez a 8 százalékos esés jelentős gyorsulást mutat, egy évvel korábban még csak egyetlen százalék hagyta el az oldalt.

Az elpártolás okai elég egyértelműek: az idősebb korosztályok, vagyis a tinédzserek szülei, nagyszülei is egyre nagyobb számban jelennek meg Facebookon, így érthető, hogy a fiatalabbak olyan szolgáltatás felé veszik az irányt, ahova még kevésbé ér el a felnőttek keze.

Ez egyébként már nem is az első olyan elemzés, amely a cég felhasználói bázisának öregedését mutatja, de Mark Zuckerberg vezérigazgató szkeptikusan fogadja ezeket a híreket.

A saját adataink alapján ez egyszerűen nem igaz

mondta még tavaly nyáron, hozzátéve, hogy ha ebben a korosztályban valóban nem növekszik a felhasználóik száma, az azért lehet, mert már egyébként is annyira elerjedtek a tinédzserek körében, hogy nincs hova nőniük.

A felmérést végző Frank N. Magid Associates szerint a fiatalok több időt töltenek Snapchaten és más üzenetküldő alkalmazásokban. Twitteren is növekszik a számuk, itt ugyanennek a korcsoportnak a 48 százaléka található meg.

A Facebook a napokban adott ki egy Stickered nevű új appot, amelyben a fényképeink láthatók el a Messengerből ismert matricákkal. A fenti elvándorlási adatok fényében ez a lépés értékelhető a fiatalok megtartására vagy visszahódítására tett kísérletként is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?