Móric
9 °C
15 °C

A világ legmenőbb robotja alig 280 millió forint

2015.01.19. 12:00
Mosolyogjon, lőnek! A Kuratas valószínűleg minden idők legmenőbb közlekedési járműve, még akkor is, ha a gyártója csak játékszerként tekint rá. Egymillió dolláros játékszerként. De mit lehet tenni: a Kuratas jobb buli, mint az Aliens rakodórobotja, és ezt meg is lehet venni.

Már a japán Amazonon is meg lehet vásárolni a világ legmenőbb robotját, a Suidobashi Nehézipari Művek által fejlesztett Kuratast. A 120 millió jenes (280 millió forint) ár kicsit magasnak tűnhet, de valójában diszkontár – két éve még 1,35 millió dollárt kértek érte.

A Kuratas ugyan nem annyira brutális, mint a Pacific Rim mechái, viszont azokkal szemben nagyon is valóságos, és menőségi faktorban simán lekörözi az Aliens rakodórobotját. A 3,8 méter magas robotot dízelmotor hajtja, 4,4 tonnát nyom, és akár két-két forgócsöves gépágyút is szerelhetünk a karjaira, illetve rakétakilövőkkel is felturbózhatjuk. Ezek nem éles fegyverek, de igen szórakoztatók: a gépágyúk BB lövedékeket lőnek ki, és a pilóta mosolyával aktiválhatók.

A Kuratas akár mobiltelefonnal is irányítható, de az igazi menőség persze az, ha a Kuratas gyomrában ülve száguldozunk a négykerekű döggel, emberszerű gesztusokkal irányítva a fémmonstrumot, és az előttünk lévő óriásmonitoron figyeljük a környezetet. Az utastérben szigorúan tilos a dohányzás, viszont saját fedélzeti telefonon tarthatjuk a kapcsolatot a külvilággal.

Tudja mit, inkább nézze meg, ahogy egy neccharisnyás japán lányka a stewardessek repülésbiztonsági demójához hasonló bemutatót tart a járműről.

HOW TO RIDE KURATAS - Suidobashi heavy industry

És most jöjjön a feketeleves. Sajnos a Kuratasra nem vonatkozik az Amazon kedvezményes házhoz szállítási díja – egy 4,4 tonnás robot csomagolására vajon hány bélyeget kell venni? –, és a fegyverrendszert is külön kell megvásárolnunk hozzá, de annyi baj legyen. Akinek van egymillió dollárja egy mechára, az nyilván szívesen ad pénzt az extrákért is.