Judit
2 °C
7 °C

Pillanatok alatt elfogyott a Xiaomi új mobilja

2015.01.28. 17:04

Idén se tervez lassítani a Xiaomi. Tavaly év végén egy óriási tőkebevonás után elérték a 45 milliárd dolláros értéket, ezzel megelőzték még az Ubert is. Most pedig mindössze három percre volt szükségük ahhoz, hogy eladják az Iphone-verőnek szánt Mi Note telefon teljes első adagját.

Az óriási érdeklődés elsősorban annak köszönhető, hogy a nagyjából 100 ezer forintnak megfelelő árért elég jó hardvert kínál a cég: a telefonban Snapdragon 801-es processzor, 3 GB RAM és 3000 mAh-ás akku, és 16 GB tárhely van, a kijelzője 5,7 colos és fulldh felbontású, kamerája 13 megapixeles, és a felületét hajlított karcálló üveg borítja.

A telefon nagytestvére, az Mi Note Pro ennél is erősebb lesz a maga nyolcmagos Snapdragon 810 processzorával és 4 GB RAM-jával, külön grafikus csippel és 2K felbontású kijelzővel. Igaz, ez már körülbelül 145 ezer forintnak megfelelő összegbe fog kerülni.

Bár korábban sok vád érte a Xiaomit, hogy az Apple-t másolja, az új modellek nem igazán hasonlítanak a nagy rivális dizájnjára a maguk hajlítottüveg-borításával és fémkeretével.

A cég 2014-ben 61,1 millió telefont adott el, 2015-re pedig már 100 millió eladással számolnak. A stratégiájuk fontos része az Apple közvetlen támadása, állítólag tervezik például, hogy csereprogramot indítanak az Iphone 5s- és 6-tulajdonosok számára. Addig is a sima Note-ból a következő adag február elején kerül az online boltokba (csak úgy lehet kapni), a Pro változat pedig márciusban érkezik majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?