Bosszúpornóért kapott 20 év börtönt

2015.02.04. 15:03

Az Egyesült Államokban elsőként Kaliforniában hoztak ítéletet egy bosszúpornószájt ügyében. Olyan weboldalról van szó, ahová a volt barátok/barátnők tölthettek fel expartnerükről készült meztelen képeket. Kevin Bollaert, a UGotposted nevű weboldal üzemeltetőjét személyazonosság-lopás és zsarolás bűntetteiben találták vétkesnek.

prn1

Weboldalára a látogatók névtelenül tölthették fel a meztelen képeket, az áldozat tudta nélkül, és minden esetben mellékelniük kellett az illető nevét, korát, valamit a Facebook-profilját is.

A pontos leírásra nyilvánvalóan azért volt szükség, mert Bollaert egy másik weboldalon át megkereste az áldozatokat, és ott felajánlotta nekik, hogy pénzért eltávolíttatja a fotókat. Ezért akár 350 dollárt is elkért, és alantas módszerével összesen több tízezer dollárt keresett. Várhatóan 20 évet tölt majd rács mögött.

Kaliforniában már külön törvényt foglalkozik a bosszúpornószájtokkal, de a 28 éves Bollaert ügyét még nem ennek hatálya alatt vitték végig. Volt azonban ilyen ítélet is, amikor a férfi a volt barátnőjéről töltött fel meztelen képet a hölgy főnökének a Facebook-oldalára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport