Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Új Ipodot adott ki az Apple

2015.07.16. 09:16

Az utóbbi években egyre általánosabbá vált az a vélemény, hogy az Apple szép csendben kinyírta az Ipodot. Az eredetileg zenehallgatásra szolgáló, de egyben a legolcsóbb iOS-rendszert futtató eszközt utoljára 2012-ben frissítették, és nagyon úgy nézett ki, hogy a cég hanyagolja a terméket az okosabb és drágább Iphone javára. A mostoha kistestvér viszont most mégis új verziót kapott.

Az Ipod touch legújabb kiadása 64 bites A8 processzorral érkezik, vagyis  jelentősen erősebb teljesítményre képes, mint az A5-tel felszerelt elődje. Mindkét oldali kamera is nagyot fejlődött, a hátlapival 8 megapixeles képeket lehet lőni, a mozgásérzékelő pedig a fitneszfunkciót teszi lehetővé. Négyféle tárhely-mérettel lehet majd kapni, a legolcsóbb, 16 gigás 199 dollárba fog kerülni, de 399 dollárért már egy 128 gigás változat is elérhető lesz.

Az új touch az alap, a sötétkék és a rózsaszín mellett aranyszínű változatot is kap. Érkezik új Ipod shuffle és Ipod nano is, de ezek specifikációi változatlanok, csak színben újulnak meg.

A bejelentés időzítése érthető, hiszen a cég a közelmúltban indította be a az Apple Zene nevű Spotify-vetélytársát, amelyhez így egy új eszközt is gyorsan meg tud vásárolni a kedves felhasználó, aki saját márkás terméken használná a zenestreamelő szolgáltatást, de azért Iphone-t nem venne csak ezért. Ez azt is magyarázza, hogy csak a touch újul meg igazán, és a shuffle-t és a nanót inkább csak jelzés szinten dobták be, hiszen ezek nem futtatnak iOS-t, így Apple Zenét sem.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft