Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Ezzel a trükkel minden androidost halálra szivathat

2015.07.23. 20:30

Ősrégi poén, hogy amikor megkaparintjuk egy ismerősünk telefonját, átállítjuk rajta a nyelvet kínaira, de ez nem túl kifinomult szivatási módszer, mert teljesen egyértelmű, hogy valaki hozzányúlt a rendszerbeállításokhoz.

Mutatunk egy sokkal jobb módszert, amivel nem lepleződünk le pillanatok alatt, de a célpont garantáltan rettenetesen ideges lesz tőle. Az Androidban ugyanis van egy rejtett kapcsoló, amivel le tudjuk lassítani a rendszert. A mobil tulajdonosa valószínűleg megtelt memóriára, esetleg a kánikula káros hatásaira gyanakszik majd, és nem arra, hogy valaki megtréfálta. Ugyanezzel a módszerrel gyorsítani is lehet a rendszert, de könyörgöm, kinek áll az érdekében?

Hekker mód

Első lépésként be kell lépni a beállításokban abba a menübe, ahol a készülékről kapunk extra információkat. Ez magyarul általában "Az eszköz névjegye" menüpont alatt található meg (angolul: "About phone"). Itt rengeteg furcsa számot látunk, de nekünk csak a "Build száma" (Build number) fontos. Ezt addig kell nyomogatni, amíg ki nem írja a telefon, hogy engedélyezte a fejlesztői beállításokat.

Most vissza kell lépni a beállítások menü főoldalára, ahol megjelent egy új menüpont: fejlesztői beállítások. Belépünk, és valahol középtájt megtaláljuk a három legfontosabb bejegyzést:

  • Ablakanimáció skálázása
  • Áttűnésanimáció skálázása
  • Animátor időtartamának skálázása

Ezeket kijelölve az eredeti 1x értéket át kell írni a lehető legnagyobb számra (10x), majd visszalépni a főmenübe, és kilőni a beállításokat, nehogy nyitva maradjon a tulajdonos előtt.

Aztán röhöghetünk, ahogy szerencsétlen áldozatunk szenved, ahogy használni akarja a telefonját. Ugyanitt, az eredeti értékek visszaállításával lehet helyrehozni a mobilt, az animációk teljes kikapcsolásával pedig az eredetinél is gyorsabbá tehetjük a mobil működését.