Windows 10-re frissít az Index

2015.08.26. 14:20
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Több hazai nagyvállalat elkezdett átállni Windows 10-re - árulták el a Microsoft hazai képviselői, és néhányan még vizsgálják, hogy mik a lehetőségeik. Az egyik esetben az ügyfél bevallása szerint a korábbi 157 másodperces bootolási idő 37 másodpercre csökkent, ráadásul úgy, hogy nem vettek új hardvereket.

    Én utoljára akkor láttam hasonlót, amikor a négyéves hdd-t lecseréltem vadiúj ssd-re, ami olyan érzés volt, mintha a gép két évet fiatalodott volna.

  • Hogy a kurva éleben lehet elérni azt, hogy a Chrome nyíljon meg és ne az Edge?

    - kérdezte Földes András kollégám, aki magába roskadva, a fejét fogva ült a gépe előtt, mint aki éppen készül idegileg összeomlani. „Nem ment fel a gépre, elfelejtette a jelszavamat, újat kellett kreálni.”

    „Nagyon rossz vagyok ebben, ha valamiben nem szeretem a változatosságot, azok a felületek.”

    Nem ebben akarom kiélni a kalandvágyamat.

    - mondta a sokat látott veterán tudósítónk, aki az ukrán fronttól Lampedusa szigetéig bejárta Európát, a legforróbb témák nyomában.

    A biztonság kedvéért megmutattam neki, hogy a Start menüben elég beírni, hogy Alapértelmezett programok, és három kattintással megoldható, hogy mindig a Chrome induljon el.

  • Amikor tizenkét éve megérkeztem az Indexbe, még rendkívül szar Celeron processzoros számítógépeken dolgoztunk, és ezek hajszálra pontosan ugyanolyan lassúak voltak, mint amilyen gyors volt az első fizetésemből megvett HP iPaq zsebszámítógépem. Az a kereken 400 Mhz ma már egy okostelefont sem tudna rendesen meghajtani. Nemcsak a gyenge hardver volt közös ezekben a gépekben, hanem hogy a Windows XP legalább olyan buta és nyomi volt, mint a zsebgép Pocket PC rendszere. Mindeki utálta a Microsoftot, de nem volt más választási lehetőség.

    Tizenkét év alatt nem sokat változott a helyzet, már ami a Windowst illeti. A kijelző mögött és előtt nagyjából minden(-ki) lecserélődött, de ahová a redmondi társaság beteszi a lábát, onnan nem nagyon tudják kirakni. Az Microsoft-utálaton valahogy túllendült a világ, és a Windows 7 után megint egy vállalható rendszert raktak össze a szoftvermérnökök. Az a helyzet, hogy ma sincs igazán más választási lehetőség, mint a Windows.