Már egymilliárdan használják a Facebookot

2015.09.02. 12:12

Mark Zuckerberg szerdán bejelentette, hogy már egymilliárdan használják a Facebookot. Mármint egyszerre. A cég vezérigazgatója szerint eddig nem volt rá példa, hogy ennyi aktív felhasználó lett volna a Facebookon, de hétfőn minden hetedik földlakó aktív volt a közösségi oldalon.

Amikor a pénzügyeinkről beszélünk, átlagokban számolunk, de ez a mostani eset más. Ez volt az első alkalom, hogy elértük ezt a mérföldkövet. És ez még csak az első lépés afelé, hogy az egész világot elérjük.

– mondta Zuckerberg.

A Facebook növekedése még mindig tart. Mivel 2015 második negyedévében napi átlagban 968 millióan használták a szolgáltatást, várható volt, hogy hamarosan elérik a napi egymilliárdot – főleg, hogy a havonta legalább egyszer aktív felhasználók száma ekkor már csaknem másfél milliárd volt. Figyelembe véve, hogy átlagosan napi 844 millióan nézik a mobiljukról a Facebookot, sejthető, hogy rövidesen itt is elérik a napi egymilliárdos szintet.

A bejelentésre nem sokkal azután került sor, hogy a Facebook elindította a saját, M nevű virtuális asszisztensét a Messenger üzenetküldő alkalmazáson belül. A cégnél ezen kívül tesztelnek egy Twitter-szerű hírközvetítő alkalmazást, saját videós tartalmak gyártását tervezik, és nemrég bemutatták a saját napelemes drónjukat is, amivel az egész világon bárhol internetkapcsolatot építhetnek ki.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM