Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Így töltik meg a világ legnagyobb harcirepülő-fegyverét

2015.10.14. 11:40

A GAU-8 Avenger, a legnagyobb fegyver, amit valaha harci repülőbe építettek. Pontosabban ami köré harci repülőt építettek, mert a fegyver akkora, hogy úgy kellett köré építeni a gépet.

A gépágyú percenként 3900 töltényt képes kilőni, és bár egy hollywoodi filmben Chuck Norris bal vállán is gond nélkül elférne, valójában egy teherautó és háromfős személyzet kell az újratöltéséhez.

Ezen a videón megnézhetik, hogy is megy egy ilyen szörnyetek feltöltése, meg azt is, hogy mit művel egy harckocsival. Ahogy a videó alatti egyik kommentelő megjegyzi, akkora töltények kellenek hozzá, hogy azokkal kilövés nélkül is bárkit agyon lehetne verni:

A GAU-8 Avengerek az amerikai légierő A-10-es gépeiben találhatók meg – vagyis éppen olyanokban, amilyenek most érkeznek Magyarországra is, több száz fős személyzet kíséretében. A harci repülők két hónapig maradnak Pápán és Kecskeméten az Atlanti elszántság (OAR) fedőnevű NATO-hadművelet keretében.