Ivett, Frida
6 °C
16 °C

1 terabájt tárhelyet ad ingyen a Google

2015.11.18. 13:52

Egy terabájt ingyen tárhelyet ad két évre a Google annak, aki legalább 200 pontot összegyűjt a Google Mapsen térképjavításokkal. Ehhez elég sok hibát kell kijavítani, de ha valakinek sok ideje van, megéri.

Az eset úgy derült ki, hogy a Redditen egy felhasználó eldicsekedett vele, hogy felajánlották neki az 1TB tárhelyet a Drive-on, miután 4-es rangú idegenvezető lett a Google Mapsen. A Local Guide egy szolgáltatás, amelyben a felhasználók ki tudják javítani a térkép hibáit vagy hasznos információval tudják kiegészíteni a látottakat.

Pontot kapnak például azért a felhasználók, ha fényképet töltenek fel egy adott helyről, új helyet adnak hozzá, kijavítanak rossz információt vagy válaszolnak más felhasználók kérdéseire. Egy-egy akcióért egy pont jár.

Láthatjuk, hogy elég sokat kell dolgozni ahhoz, hogy összejöjjön a 200 pont, főleg ha valaki jól feltérképezett területen él és kevés kérdés érkezik környezetéből. Akit érdekel, annak csak annyit kell tennie, hogy regisztrál a Local Guide szolgáltatásra és elkezdi ontani magából a térképes információkat.