Betiltották az online pornót a Fülöp-szigeteken

2017.01.17. 10:02

Két nagy internetszolgáltató letiltott három népszerű pornóoldalt a Fülöp-szigeteken. A Pornhub, a Redtube és az Xvideos már nem érhetők el az országban.

A Smart és a Sun Cellular szolgáltatásával már sem telefonon, sem asztali számítógépen nem lehet megnyitni a blokkolt oldalakat. A felhasználók ehelyett egy üzenetet láthatnak: eszerint az oldalakat azért blokkolták, mert megsértették az ország gyermekpornográfiáról szóló törvényeit.

A fülöp-szigeteki kormány nem adott hivatalos magyarázatot arra, hogy miért tiltották le az oldalakat. A Nemzeti Telekommunikációs Felügyelet azonban megerősítette a CNN-nek, hogy január 14-től tették hozzáférhetetlenné az érintett oldalakat. A közösségimédia-üzenetek azonban arról árulkodnak, hogy a felhasználókat nem kell félteni. A pórul járt társaiknak azt tanácsolják, hogy inkább menjenek át egy másik szolgáltatóhoz – például a Globe-hoz –, ahol nem blokkolták a pornóoldalakat.

A Pornhub nemrég hozta nyilvánosságra, hogy nagy átlagban a fülöp-szigeteki internetezők töltik a legtöbb időt az oldalon: 12 perc 45 másodpercet egy látogatás erejéig. Ez három perccel több a globális átlagnál.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport