Már Instagramon is nyomhatunk élő videót

2017.01.18. 12:30

Ismét egy hasznos ötletet nyúlt le az Instagram, miután tavaly augusztusban elindították a Snapchatről átvett Instagram Stories-t. A mostani bővítmény az anyacégtől, a Facebooktól jött: az alkalmazás legújabb verziójával már élőben adhatunk videoközvetítéseket.

A Stories-szal és a Facebook Live-val ellentétben az Instagram Live nem őrzi meg a felvételeket: a videót csak akkor láthatják a követőink és ismerőseink, amikor bekapcsoljuk a kamerát.

Az Instagram Stories-t naponta több mint 150 millióan használják. A videó azonban egyre fontosabb formátum az alkalmazásnak. Kevyn Systrom a Wirednek korábban azt nyilatkozta, hogy nagyobb hangsúlyt akarnak fektetni a videós tartalmakra.

Az élő videózás szerdától elérhető az Egyesült Királyságban, Japánban, Németországban, Kanadában és Franciaországban; a következő alkalmazásfrissítéstől valószínűleg Magyarországon is használható lesz.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla