Jenő
-3 °C
6 °C

Nézze meg az Apple új főhadiszállását!

2017.02.03. 17:01

Épül-szépül az Apple új, ufószerű főhadiszállása, az 5 milliárd dolláros, vagyis 1,44 ezer milliárd forintos Campus 2. Az építkezésről új drónvideó készült, amelyen látszik, hogy az épületek már egész jól állnak, a napelemek is 70 százalékban a helyükre kerültek, sőt a munkások már használják is a garázsokat, de a tereprendezés, faültetés és hasonlók még javában folynak.

Tavaly Tim Cook Apple-vezér cégen belül már arról beszélt, hogy az első munkatársak már idén január végéig beköltözhetnek, de úgy tűnik, csúszik a projekt, és csak a következő negyedévben fejezik be a munkálatokat – írja a Business Insider.

A Campus 2 szintén a kaliforniai Cupertinóban épül, mindössze egy mérföldre az eredeti központtól. Még maga Steve Jobs vágott bele a projektbe 2006-ban, de végül csak 2013-ban indult az építkezés. Lesz benne többek között földalatti előadóterem a világ legnagyobb szénszálas tetőjével, mindent beborító napelemdzsungel, 10 ezer négyzetméteres fitneszközponttal az elgémberedett Apple-dolgozóknak, meg egy 20 ezer férőhelyes óriásparkoló.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?