Aliz
6 °C
14 °C

Ezt a telefont mivel lehet elpusztítani?

2017.02.24. 19:03

A hitelkártya méretű okostelefonok korában nehéz elhinni, hogy a strapabíró butatelefonoknak is nagy piaca lehet. Pedig így van: egy építkezési dolgozó vagy egy Delta Force kommandós nyilván nem örülne neki, ha munka közben tönkremenne az iPhone-ja.

A japán Kyocera új telefonját, a Torque X01-et is úgy tervezték, hogy minél strapabíróbb legyen. (Nem csoda: a cég tervezett már mosható telefont is.) Az X01 bírja az erős rezonanciát, a napsugárzást, a porvihart, a mínusz 30 fokos hideget és az 50 fokos meleget, a légnyomásváltozást, a fagyot, az esőt, a falhoz vágást.

A Kyocera szerint a kinyitható feature phone (magyarul butatelefonnak lehetne fordítani) az egyetlen a világon, ami megfelel az amerikai hadsereg MIL-STD-810G sztenderdjeinek, vagyis akár a hadseregben is szabványosítani lehetne. Ezt érdemes némi kétkedéssel fogadni – a hadsereg nem tesztel készülékeket, csak a gyártók –, de a Torque X01, úgy tűnik, tényleg igen nehezen elpusztítható.

A készüléknek 3,4 hüvelykes folyadékkristályos kijelzője van, ami közvetlen napfényben is jól látható. A 13 megapixeles kamerával akár HD videókat is rögzíthetünk, a 100 decibeles hangszórója üvöltő utcazaj mellett is tisztán hallható, a nagy méretű gombjait pedig kesztyűben is nyugodtan lehet taperolni. 1,1 gigahertzes Snapdragon processzor hajtja meg, és egy csomó előre telepített alkalmazás került bele: légnyomásmérő, iránytű, időjárás-előrejelző, lépésszámláló, illetve – pecások, figyelem! – a halak aktivitása egyes területeken.

A Torque X01-et alapvetően a japán piacra szánják, de a sokoldalúsága miatt nem zárható ki a nyugati megjelenés sem. Az árat még nem közölték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?