Bernát, Felícia
EUR 384,19 Ft
USD 363,14 Ft
7 °C
31 °C

Titkosításra vált a Pornhub és a YouPorn

2017.03.31. 11:43

HTTP-ről HTTPS-re vált a Pornhub és a YouPorn, illetve az előbbi már váltott is, míg az utóbbi április 4-én kapcsol biztonságosabb üzemmódba, írja a Motherboard. A két pornóoldalt ezután csak biztonságos HTTPS kapcsolaton lehet elérni, és az üzemeltető MindGeek szerverei is titkosítva tárolják majd a felhasználók adatait.

A HTTPS kapcsolat azt ígéri, hogy senki sem tud hozzáférni a felhasználói adatokhoz, miközben azok az otthoni eszközök és a meglátogatott oldalak szerverei közt közlekednek. Mindez persze nem ér egy fabatkát sem, ha nem kellően erős jelszóval védik a felhasználók profiljukat, ha nyilvános hálózatokon látogatják az oldalakat, pláne ha mások által is használt számítógépes eszközökről.

A Motherboard cikke emlékeztet arra, hogy ha HTTPS kapcsolaton keresztül böngészünk, a hálózatban rejtőző hekkerek nem férhetnek hozzá érzékeny adatainkhoz, illetve elkerülhető vele az adathalász oldalak csapdája is. Manapság pedig van egy különösen fájó apropója a lépésnek – legalábbis amerikai szempontból: a HTTPS segítségével némileg lehet szabályozni a felhasználók böngészési adatainak összetételét, azaz marad némi kontroll az internetszolgáltatók által gyűjtött és a szenátus és a képviselőház által most elfogadott törvény (ami már csak Trump elnök aláírására vár) értelmében bárkinek eladható böngészési előzmények fölött.

A Pornhub “Privacy policy” szekciójában egyébként a következő kitételek szerepelnek jelenleg mindezzel kapcsolatban:

Ön felelős a jelszava bizalmas voltáért. Arra kérjük, hogy senkivel ne ossza meg jelszavát. [...] Sajnos az internetes információáramlás nem teljesen biztonságos. A Pornhub.com ésszerű fizikai, vezetői és technikai védelmet biztosít az ön adatainak védelme érdekében. Mindennek ellenére sem garantálhatjuk az ön által velünk megosztott információk biztonságát, ön ezt a saját felelősségére teszi.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport