Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

A Facebook segít ingyenwifit találni

2017.07.01. 22:13

Nyaraláson vagy kiküldetésben dolgozva problémát jelenthet, hogy ingyenwifit találjunk a környékünkön. A Facebook új funkciója viszont pont ezeket segíthet megtalálni a mobilalkalmazásuk segítségével.

Az új funkció, a Find Wi-Fi tesztelése szűkebb körben már tavaly megkezdődött, de a Facebook úgy döntött, ideje a tömegeket is bevonni a mókába. Remélhetőleg hamarosan mindenki tesztelheti az új szolgáltatást, aminek a lényege, hogy jelzi a közeli vállalkozásokat, akik a szolgáltatásaik között ingyenwifit is kínálnak.

Az akcióban részt vevő üzleteknek és vállalkozásoknak be kell jelentkezniük a Facebook adatbázisába, mielőtt osztani kezdhetnék az ingyenwifit, szóval az életünket azért ne bízzuk rá az új opcióra. A jobb infrastruktúrájú városokban a wifi egyre gyakoribb, de nem mindenhol ez a helyzet – és ha nincs mobilnetünk térerőnk, jobb, ha hamar sikerül wifit találnunk.

Hasonló wifivadász szolgáltatásokat más cégek is kínálnak, de a Facebooktól első kézből értesülhetünk az elérhető hálózatokról, és a tömeges elérés nyilván sokat segít. A Find Wi-Fi iOS-en és Androidon is elérhető lesz; a frissítéseket máris közzétették.