Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Patkányok támadtak a londoni internetre

GettyImages-457154748
2017.08.11. 16:13

Miközben azon röhögtünk, hogy a felújított orosz metróink ellen egy faék egyszerűségű fakockával is szabotázsakció indítható, kiderült, hogy az Egyesült Királyság csúcstechnológiáját is padlóra küldte egy primitív létforma.

Csütörtök este egész Dél-Londonban akadozott vagy egyáltalán nem működött az internetszolgáltatás. Mint kiderült, patkányok rágták meg a kábeleket. Bár a rágcsálókat már akkor rágcsálónak hívták, amikor az üvegszálas optikai kábelt még fel sem találták, a patkányokat ez az anakronizmus nem zavarja. Lehet, hogy az üvegszál nem finom, de al dente.

A Sky és a TalkTalk csütörtök este kilenc órakor elnézést kért a szolgáltatás pocsék minősége miatt. Az egyik ügyfélnek 9 óra 55 perckor azt írták, hogy a mérnökök még mindig keresik a hiba okát, majd kiadtak egy közleményt.

A nagy volumenű károkozásról a kábeleket elrágó patkányok tehetnek. A hiba javítása a vártnál tovább tart. Úgy látjuk, a szolgáltatás ebédidőre helyreállhat. Köszönjük a türelmet!

– írták. Egy szellemes kommentelő így nyugtázta a hírt a Twitteren:

Az üzemzavarban érintett régiók között volt Tulse Hill, Balham, Brixton, Nine Elms, Streatham, Dulwich, Vauxhall, South Clapham, Forest Hill és Battersea. Az ügyfelek azt állítják, hogy más körzetekben is érezhető volt a kiesés.

Az állati eredetű szabotázsakciók nem ritkák Angliában. Tavaly egy csiga tette tönkre a Virgin Media szélessávú rendszerét, ugyanis az elosztószekrényben pihent meg, amitől a szolgáltatás –már elnézést – csigalassúvá változott.