Orsolya
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Ahol a Windows készül

2E9B0417
2017.08.15. 16:02

A Microsoft szervezi az Imagine Cup startupversenyt, amit idén volt alkalmam a helyszínről követni és a rendezvény után azt is megnézni, milyen az a kisvárosnyi telep, ahol az egyik legnagyobb amerikai technológiai cég fejleszti a szoftvereit és hardvereit. A cég főhadiszállása hatalmas területen fekszik Seattle-től keletre, Redmondban, elképesztően szép zöldövezeti területen, ahol szinte alig látszanak ki a vállalat irodaházai, laborjai a lombok közül. A túra csaknem egész nap tartott, de így is csak töredékét láthattam az itt folyó munkának, és volt, ahol a fejlesztések titkossága miatt nem lehetett fényképeket készíteni (ilyen volt a hardverlabor a 87-es épületben, ahol a fejlesztés alatt álló prototípusokon dolgoznak a mérnökök).

Mielőtt jönnének az engedélyezett képek, szerepeljen itt néhány érdekes adat a redmondi kampuszról:

  • A Microsoft 1986-ban költözött Redmondba. Akkor négy épülete volt a cégnek.
  • 2017-ben 125 épület található szerteszórva a Redmond Campus-on és az azt körülvevő Puget Sound-on. Ez az egyik legnagyobb vállalati főhadiszállás a világon.
  • Helyi dolgozók száma: 45 535 (a multinacionális cég összes dolgozójának száma: 121 567)
  • A kampusznak saját közlekedési hálózata van, a Connector, ami 89 busszal segít a dolgozóknak bejutni a kampusz területére, illetve 156 autóval, kisbusszal a kampusz területén belül egyik épülettől a másikig eljutni (ezek egyharmada elektromos vagy gázüzemű).
  • A kampusz területén 2158 bicikli tárolására van lehetőség, ezen kívül biciklijavító műhelyek, zuhanyozók, öltözőszekrények állnak a kerékpározók rendelkezésére.
  • A Microsoft ötezer darabos képzőművészeti gyűjteményének 70 százaléka látható a közösségi terek falain.
  • 14 étterem, 33 kávézó, több mint 25 éjjel-nappali bolt és számtalan ingyenes üdítőitalos hűtő üzemel a Microsoft kisvárosában.

(Az Imagine Cupra a Microsoft jóvoltából jutottunk ki, de a cég nem volt befolyással a fenti anyagra sem.)