Dezső
11 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Keresés

1090 találat az Indexről, és 70 a környékéről.

Szegeden rejtőzik a világ legkülönlegesebb kompjútertörténeti gyűjteménye

Szegeden rejtőzik a világ legkülönlegesebb kompjútertörténeti gyűjteménye

2019.05.05. 12:37 Módosítva: 2019-05-06 09:43:32
1668
A volt szovjet laktanya egyik épületében egyedülálló informatikatörténeti relikviák sorakoznak, ráadásul a gyűjteménynek egyharmada van csak kiállítva.

május 4., 10:00

Vasszörnyek közt Majkpusztán Vasszörnyek közt Majkpusztán

Megéri bekukkantani az Oroszlányi Bányászati Múzeumba, kevés helyen látni az országban egy halomban ennyi szó szerint kézzel fogható látványos gépezetet.

április 25., 23:56

Séta a 33 éves Zónában Séta a 33 éves Zónában

A csernobili atomerőmű körülötti lezárt terület, benne Pripjattyal, a szellemvárossal, mára turistalátványossággá szelídült. Képeink kicsit más szemszögből mutatják meg a Zónát.

április 14., 12:30

Őszinte sportőrület a posztszovjet viszonyok között Őszinte sportőrület a posztszovjet viszonyok között

Zoltai András hónapokig járta Örményország kisebb-nagyobb tornatermeit és sportcsarnokait, ahol fanatikus sportolókkal és megszállott edzőkkel találkozott. A szegénységből még mindig a sport az egyik leginkább elérhető kitörési lehetőség.

április 9., 15:42

Ha nekünk menni kell, Niki is követni fog minket Ha nekünk menni kell, Niki is követni fog minket

Milyenek a hétköznapjai egy 26 éves, születésétől fogva halmozottan sérült lánynak? És hogyan éli meg mindezt a családja? Kollégánk, Bődey János Sajtófotó-nagydíjas képriportja.

március 3., 15:46

Hibátlanul halad a SpaceX–NASA történelmi küldetés Hibátlanul halad a SpaceX–NASA történelmi küldetés

A hétvégén gond nélkül lezajlott a Demo-1 program első fele, az űrhajósok szállítására tervezett Crew Dragon sikeresen kapcsolódott az űrállomáshoz. Nagyképes összefoglalónk a fellövéstől és az ISS-hez kapcsolódásig.

február 15., 18:20

Ég veled, A380! Ég veled, A380!

Nem jöttek be az Airbus számításai, nem gyártják tovább a gyönyörű utasszállítót. Nagyképpel búcsúzunk tőle.

január 28., 10:35

A „várakozás” kártyával nem élhetsz vissza A „várakozás” kártyával nem élhetsz vissza

Csak tíz autistáknak fenntartott lakóotthon működik az országban, pedig ezreknek volna szükségük rá. A tatai egy jól működő modell, de az állami forrás és a szakember is kevés, sok múlik a vezetők találékonyságán.

január 24., 14:05

Terhesek vagyunk, a férjem meg én Terhesek vagyunk, a férjem meg én

A terhesfotózás sokkal érdekesebb, ha a fotós kilép a gömbölyödő hason pihenő kezek, libbenő ruhák és révedező tekintetek vattacukor univerzumából. Görcsbe rándult lábujjak, leharapott halfej és a nővel együtt nyűglődő leendő apa. Nagykép.

január 20., 22:05

Las Vegas, neonparadicsom Las Vegas, neonparadicsom

Nagyképes esti séta a hotelek, motelek, éttermek, játéktermek portáljait díszítő ikonikus fényfeliratok, mozgalmas reklámfigurák közt.

január 3., 23:03

A szellem álmában teremti a valóságot A szellem álmában teremti a valóságot

Káeurópai cool, a külterületek retrója, és a városból való kilépés filozófiája visszapillantóból és avarégetésből fényképezve. Katrina Kepule díjnyertes sorozata a málló vakolatok és garázsbelsők mélyének filozofikus nyugalmáról.
Üdvösségünk, égi ország!

Üdvösségünk, égi ország!

2018.12.26. 22:17 Módosítva: 2018-12-27 17:44:51
65
Mi történt a kelet felől érkezett Gáspárral, Menyhárttal és Boldizsárral? Hogyan telik a magányos fenyők éjszakája? Karácsonyi nagykép tíz groteszk fotóval és hozzájuk illeszkedő mininovellákkal. Pályaelhagyó hentesről és a világ legcsúnyább Mikulásának boldogságáról is olvashat.

2018. december 24., 23:07

Magdusnak sok titka maradt Magdusnak sok titka maradt

Olvasta az Ókútat és a Für Elise-t, szerette a Régimódi történetet? Szabó Magda most megjelent fotóalbumában a szereplők szemébe nézhet, és megismerheti az írónő privát arcát.

2018. december 24., 16:04

Néha egész éjszaka a falak csendjét hallgatom Néha egész éjszaka a falak csendjét hallgatom

Feri húsz éve hajléktalan. Egy ideig külvárosi pályaudvaron húzta meg magát, nyilvános vécében aludt egy hálózsákban, vasárnaponként templom előtt kéregetett. Egy otthontalan férfi mindennapjai képeken.

2018. november 27., 23:01

Jó érzés a tömegsírból valakit visszahozni Jó érzés a tömegsírból valakit visszahozni

Koleszár Adél eltűnt hozzátartozóikat kereső asszonyokat kísért el mexikói tömegsírok feltárására. De képei nem koponyákról és megcsonkított testekről, sokkal inkább a gyász és a szorongás tereiről szólnak.

2018. október 8., 09:50

Meglepően sok a magyar íz a McDonald’s szendvicseiben Meglepően sok a magyar íz a McDonald’s szendvicseiben

Nem is gondolná, hogy ilyen sokféle alapanyag származik hazai termelőktől. Bemutatjuk azokat, akik – gyakran évtizedek óta – beszállítóik a Mekinek, ha már mézüket, húsukat és zöldségeiket szinte mindenki ismeri már.