A lomok utolsó útja

shutterstock 2336457765
A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.
2023.11.29. 00:04
Évente egyszer minden fővárosi kerületen végiggördül a lomtalanító autó és elszállítja az utcára kihelyezett hulladékot. A Fővárosi Közterület-felügyelet szolgáltatása hozzátartozik Budapest működtetéséhez. Nagyképes anyagunkban bemutatjuk a lomok utolsó útját.

Mindennapi életünket átszővik azok a szolgáltatások, amelyeket az állam szervez meg számunkra, ilyen a szemétszállítás is. Ennek a részét képezi az évente egyszer esedékes lomtalanítás, amikor a használhatatlanná vagy feleslegessé vált nagyobb méretű tárgyainktól is megszabadulhatunk. Lomtalanítás alkalmával az utcákon szó szerint halomban állnak a törött bútorok, kopott dísztárgyak, ócska ablakkeretek és ezernyi más tárgy. Sokan nem szeretik a látványt, panaszkodnak, hogy még napokig kavarja a szél az utcán hagyott szemét „maradékát”, mások egyfajta nosztalgikus-édesbús hangulatot éreznek a félkarú mackók és kopott tömörfabútorok halmának látványától. Abban viszont mindenki egyetért, hogy a lomtalanításra, mint lakossági szolgáltatásra szükség van, elengedhetetlen része egy nagyváros életének. Nagyképes válogatásunkban a lomok utolsó útját mutatjuk be az utca aszfaltjától a szeméttelepig.

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.

A cikk a BKM Nonprofit Zrt. szakmai támogatásával készült.