Keresés

44 találat az Indexről, és 24 a környékéről.

2023. november 29., 00:04

A lomok utolsó útja A lomok utolsó útja

A rendszeres városi szemétszállítás gyakorlattá válása modern jelenség, Európában rendszerint a 19. században vált általánossá a lomtalanítás intézménye is. Nagyképes anyagunkban érdekességeket tudhatunk meg a fővárosi köztisztaság múltjából és jelenéből, a cikk végén pedig kiderül, hogy hogyan szerezhetünk fillérekért jó minőségű bútorokat.
Odalent

Odalent

2019.06.29. 14:04 Módosítva: 2020-06-29 12:03:16
Hiszen hol volt eddig ez a sok szar? Bent, a pincékben, a kamrákban, a beépített szekrényekben, az ágyneműtartókban, az alsó fiókokban. Ezek között élnek az emberek. Index tárcák, Krusovszky Dénes.

2019. május 4., 23:53

A takarítás és a lomtalanítás boldogíthat A takarítás és a lomtalanítás boldogíthat

KonMari, haláltakarítás, minimalizmus: életfilozófiák, könyvek, filmek, sorozatok születnek arról, hogy visszafogottan vásároljunk és birtokoljunk. Csak éppen rengeteg a lom.

2018. február 24., 18:17

A kettes számú Fortepan A kettes számú Fortepan

Az eddigi legnagyobb fotóadomány érkezett a Fortepanhoz. Ötezer fotó, amiket bolhapiacokon és lomtalanításokon talált egy lelkes olvasó. Keszekusza képek egy hosszú filmszalagon. Hétköznapi életek negatívokon.

2015. november 22., 11:13

A Mester utcai húskereskedő hagyatéka

Rendőr a Híradó mozi előtt, nagyvárosi forgalom, utcai fotók, főleg a két világháború közötti Budapestről. Fotósszemmel is jelentős gyűjteményre bukkant a Fortepan pár napja a ferencvárosi lomtalanításon. Vajon ki lehet az alkotó, a titokzatos, Mester utcai húskereskedő?

2013. július 15., 19:46

Durvul a lomisok kommunikációja

Volt ugye a klasszikus kőbe vésett lomtalanítós felirat, aztán a hevenyészettebb lomisfoglalt (így egyben), majd aki egy szál lappal lefoglalt egy fél utcát, az utóbbi időben pedig egyre inkább terjed a lomis fogva kifejezés - bármit is jelentsen ez. Mindezek megkoronázása ez az elérhetetlen magasságban, fára szögelt hullámpapírlap, amit az Újszász utcában lőttem: LOMIS FOGVA MI A FASZÉRT VESZEDLE /telefonszám/ Hát nem gyönyörű? Főleg, hogy nincs is lomtalalanítás.

2010. szeptember 24., 21:19

Lomtalanítás = MENŐ

Dolgos, lelkes, a bürokratikus akadályokat leküzdő emberekből tízmillió kellene ebbe az országba.

2008. május 12., 09:26

Gyűjtögetők, halászók és vadászók a belvárosban

Az utcákat lomtalanításkor ellepők nem céltalan turkálók, egyszerű hajléktalanok. Jól szervezett ökoszisztéma vonul kerületről kerületre. Riportereink felderítik a szereplőket és a rejtett összefüggéseket. Kádár idején jobb volt a szemét is. Videó.