Jenő
-2 °C
6 °C

A Microsoft felmondott a magyar államnak

2017.12.12. 14:49

Az amerikai Microsoft korrupciógyanús ügyeket vizsgáltatott ki a magyar leányvállalatnál – írja a 24.hu. Az eredmények nem nyilvánosak, de közben személyi változások voltak a Microsoft Magyarország Kft. vezetésében. Távozott Sagyibó Viktor is, aki 2016 elején a kormányzati üzletágat vezette, de ma már miniszteri biztosként Lázár János mellett dolgozik a Miniszterelnökségen.

D NOE20140325001
Fotó: Bruzák Noémi

Néhány nappal később a Microsoft Magyarország felmondta a legnagyobb kormányzati beszállítók Microsoft-termékekre vonatkozó értékesítési engedélyét. Mindez a 24.hu információi szerint nagy felfordulást okozott a közigazgatásban, ahol rengeteg rendszer épül a Microsoft termékeire.

Amikor tavaly Romániában átvilágították a Microsoftot, az ország történetének legnagyobb korrupciós botrányára derült fény. A Microsoft és az ottani kormányzat közötti üzleti ügyek összesen 9 embert érintettek hátrányosan. A Budapesten indult nyomozás főleg az állami szektor milliárdos Microsoft-szerződéseivel foglalkozott.

A vizsgálat tényét a Microsoft sem tagadta, de a céljáról nem árultak el részleteket. Ugyanakkor a legnagyobb értékesítőktől, az úgynevezett LAR-partnerektől (large account reseller) etikai okokra hivatkozva megtagadták a szoftverekre és más termékekre vonatkozó értékesítési engedélyt. Az érintettek között van a Humansoft Kft., a RacioNet Zrt. és az Euro One Zrt.

A további részleteket a 24.hu-n lehet elolvasni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?