Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

A Microsoft felmondott a magyar államnak

2017.12.12. 14:49

Az amerikai Microsoft korrupciógyanús ügyeket vizsgáltatott ki a magyar leányvállalatnál – írja a 24.hu. Az eredmények nem nyilvánosak, de közben személyi változások voltak a Microsoft Magyarország Kft. vezetésében. Távozott Sagyibó Viktor is, aki 2016 elején a kormányzati üzletágat vezette, de ma már miniszteri biztosként Lázár János mellett dolgozik a Miniszterelnökségen.

D NOE20140325001
Fotó: Bruzák Noémi

Néhány nappal később a Microsoft Magyarország felmondta a legnagyobb kormányzati beszállítók Microsoft-termékekre vonatkozó értékesítési engedélyét. Mindez a 24.hu információi szerint nagy felfordulást okozott a közigazgatásban, ahol rengeteg rendszer épül a Microsoft termékeire.

Amikor tavaly Romániában átvilágították a Microsoftot, az ország történetének legnagyobb korrupciós botrányára derült fény. A Microsoft és az ottani kormányzat közötti üzleti ügyek összesen 9 embert érintettek hátrányosan. A Budapesten indult nyomozás főleg az állami szektor milliárdos Microsoft-szerződéseivel foglalkozott.

A vizsgálat tényét a Microsoft sem tagadta, de a céljáról nem árultak el részleteket. Ugyanakkor a legnagyobb értékesítőktől, az úgynevezett LAR-partnerektől (large account reseller) etikai okokra hivatkozva megtagadták a szoftverekre és más termékekre vonatkozó értékesítési engedélyt. Az érintettek között van a Humansoft Kft., a RacioNet Zrt. és az Euro One Zrt.

A további részleteket a 24.hu-n lehet elolvasni.  • Vennék
  • Hírek