Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

A Spotify és a Deezer nekimentek az Apple-nek

2017.12.14. 13:55

Több európai techcég is panaszt nyújtott be az európai uniós szabályozó testületekhez. Szerintük versenyellenes az a gyakorlat, ami az Apple-re és az Amazonra is jellemző.

A Financial Times cikke szerint a Spotify társalapítója, Daniel Ek, valamint a Deezer ügyvezető igazgatója, Hans-Holger Albrecht azért lobbiznak Brüsszelben, hogy biztosítsák nekik a szükséges mozgásteret azzal, hogy nem hagynak másokat visszaélni az előnyös pozíciójukkal.

A Spotify és a Deezer arra panaszkodnak, hogy az Apple 30 százalékos részesedést tart meg magának a szolgáltatásaik után járó előfizetési díjból, ha a szolgáltatást az Apple alkalmazásboltján, az App Store-on át használják. Ugyanakkor az Apple-nek is van saját zeneszolgáltatója: az Apple Music.

Az Európai Bizottság mostanában több törvénymódosítást készül bevezetni, amik szabályoznák, hogy a legnagyobb techcégek milyen kapcsolatban vannak a fejlesztőkkel és viszonteladókkal, akik az ő platformjaikat használják. Júniusban az Európai Bizottság rekordösszegű, 2,4 milliárd eurós bírságot szabott ki a Google-re, amiért elnyomja a riválisait és tisztességtelen előnyt biztosít a saját szolgáltatásainak.

A levelet, amit több más technológiai cég is aláírt, továbbították az Európai Bizottságnak. Arra kérték őket, hogy lépjenek túl az átláthatósági követelményeken, ami önmagában nem biztosítja, hogy a különböző platformok átjárókként szolgáljanak, ehelyett inkább a digitális gazdaság kapuőreiként működnek.

(The Verge | Financial Times)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek