Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Komolyra fordult az Apple autós fejlesztése

2018.01.26. 09:12

Kis lépésekben halad előre az Apple az auóiparban, és a cél minden bizonnyal egy robotsofőr kifejlesztése lesz. Korábban igen vad látványtervek is napvilágot láttak a rajongók által megálmodott Apple-autókról, és a kaliforniai társaságnál folyamatban volt egy titokzatos Titan-projekt valami ilyesmivel kapcsolatban.

Idén áprilisban kiderült, hogy a cég inkább technológiai beszállítóként képzeli el a járműipari szerepét. Az akkor elindított, még csak 3 darabdól álló flotta a Bloomberg szerint most 27 járműre bővült, ami azt mutatja, hogy Apple jó úton halad a fejlesztésekkel.

A flotta Lexus RX450h hibrid kisterepjárókból áll, és mindeddig nagyon kevés információ derült ki róluk. Bár az Apple biztosan örömmel titokban tartotta volna, hogy min dolgozik éppen, a közutakon ez elég nehezen megvalósítható, hiszen hatósági engedélyt kell szerezni az autóknak, és Kaliforniában ezt a listát nyilvánosságra hozzák. 

Az Apple az önvezető platormot valószínűleg olyan cégeknek szánja, amelyek nem akarnak a fejlesztésre pénzt költeni.