Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Mint a szög, úgy csapódott a tengerbe a Falcon Heavy középső része

2018.03.12. 09:33

A február 6-án sikerrel tesztelt óriásrakéta, a Falcon Heavy felkészítéséről, startjáról, az alkotó rakétatestek visszatéréséről közölt alig két perces videót a SpaceX szombaton. A két nap alatt már kétmilliós megtekintésnél járó filmecskében szinte eldugva lehet megtekinteni a teszt egyetlen kevésbé sikeres mozzanatát.

A teszt során a Falcon Heavyt alkotó három Falcon-9 rakétatest közül kettő, a két oldalsó ugyanis sikeresen visszatért a szárazföldi leszállóhelyre, azonban a középsőnek nem sikerült landolnia az Atlanti-óceánban várakozó drónhajóra. Az élő közvetítésnek ez a része meg is szakadt akkor, és sokáig nem is lehetett tudni, hogy mi történt.

Pár nappal később Elon Musk közölte, hogy nem maradt elég gyújtófolyadék a rakéta két külső hajtóművének újraindításához, így nem tudott kellően lefékezni és irányba állni a landolás végrehajtásához.

A fenti, szombaton publikált videón 1:11-től látható az alábbi coubban kiemelt, csupán pár pillanatig tartó szekvencia a rakéta tengerbe csapódásáról: a Falcon-9 a drónhajó közvetlen közelében zúgott bele nyílegyenesen, nagy sebességgel a tengerbe.  • Vennék
  • Hírek