Árpád
-2 °C
4 °C

Halálra gázolt egy gyalogost az Uber önvezető autója

2018.03.19. 18:57

Fontos mérföldkőhöz értünk a világunk sötét sci fivé alakulásában: megtörtént az első olyan baleset, amelyben egy önvezető autó halálra gázolt egy gyalogost. Az eset az Egyesült Államokban, az Arizona állambeli Tempe városában történt, egy Uber ütött el egy nőt, aki éppen átment az úton. A kocsi volánjánál ott ült a sofőr, viszont a rendőrség szerint az autó éppen önvezető üzemmódban volt, utas nem volt a kocsiban. Az elgázolt nő a kórházban belehalt a sérüléseibe. 

Az Uber közleményben fejezte ki részévét és bejelentette, hogy szüntelteti az önvezető autóinak tesztelését. A cég tavaly február óta tesztelte az önvezető autóit a városban. Egy hónappal később már karambolozott is az egyik ilyen autó, miután egy másik autó nem adta meg az Ubernek az elsőbbséget. Tempe mellett Phoenixben, Pittsburgben, San Francisoban és Torontóban vannak önvezető autói az Ubernek, ezek most, egy ideig legalábbis, kiállnak a forgalomból. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?