Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Töröld a Facebookot! - üzente a WhatsApp-alapító

2018.03.21. 09:24

„Itt az idő. #deletefacebook”

– írta a Twitteren Brian Acton, a WhatsApp társalapítója. A bejegyzést nem kommentálta.

A WhatsAppot Jan Koum és Brian Acton alapították. Az üzenetküldő alkalmazás fő húzóereje az volt, hogy a legbutább Nokián éppúgy futott, mint a legokosabb iPhone-on, és kétoldali titkosítással tette biztonságossá a kommunikációt.

Brian Acton, a WhatsApp társalapítója
Brian Acton, a WhatsApp társalapítója
Fotó: Bloomberg

A Facebook 2014-ben fölvásárolta a WhatsAppot, 16 milliárd dollárért. Koum azóta is ott dolgozik, de Acton idén távozott, és saját céget alapított. A múlt hónapban 50 millió dollárt fektetett be a Signal üzenetküldő alkalmazásba.

Elképzelhető, hogy Acton a Facebook és a Cambridge Analytica körül alakuló botrány miatt írta a fentieket. A két céget személyes adatokkal való visszaéléssel, korrupcióval és választási kampányok manipulálásával gyanúsíthatják. A történtek hatására a Facebook két nap alatt 60 milliárd dollárt vesztett az értékéből.