Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már a Spotify is kiszűri a káromkodást a számokból

2018.04.24. 00:10

Szeretné megismertetni a gyermekét Dopeman vagy az Alvin és a Mókusok művészetével, de nem szeretné, hogy utána a gyerek sorra hozza az igazgatói intőket, mert végigkáromkodja a napot? A Spotify segíthet önnek, ugyanis a brit zeneszolgáltató cég április eleje óta kísérletezik azzal, hogy kiszűrje a káromkodásokat a számokból. 

A szolgáltatás, ha úgy állítják be, letiltja a káromkodásokat tartalmazó számokat és azok "tiszta" verzióit hagyja csak lejátszani. A cég ezt azután fejlesztette ki, hogy szülők egy csoportja petíciót indított, hogy, ahogy fogalmaztak, így kontrollálhassák, hogy mi jut be a háztartásba, és mi nem. A Spotify nagy versenytársa, az Apple Music már előállt egy hasonló beállítással. 

A szolgáltatás egyelőre béta verzióban van és csak a prémium felhasználóknak elérhető, az ingyenes szolgáltatást használóknak a Spotify csak kiírja a káromkodást tartalmazó számokra, hogy "explicit". Ráadásul egyelőre nem kell semmilyen pin kód vagy ilyesmi a szűrő beállításához, úgyhogy a Fuck The Police eredeti verziójára nagyon kíváncsi kiskorúak simán ki tudják kapcsolni a káromkodásszűrést. A cég egyelőre azzal próbálja nyugtatni a szülőket, hogy egyelőre még tesztelik a rendszert. (BBC)