Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már Androidon is fut a lehallgathatatlan CryptTalk

2018.05.31. 08:51

Androidra is megérkezett a lehallgathatatlan telefonálást biztosító CryptTalk. A hívástitkosító az Android 6.0 vagy annál magasabb verziószámú operációs rendszereken futtatható; a korábbi verziókon nem lenne biztonságos a kétoldalú hívástitkosítás.

A CryptTalk fejlesztésekor a legfejlettebb titkosítási technológiákkal dolgoztunk. Kizártuk a hátsó kapuk lehetőségét. Az alkalmazás biztonsági filozófiájának egyik fontos alapelve, hogy a titkosítás a telefonvégpontok között közvetlenül jön létre. Egy igazán körültekintő alkalmazásfejlesztésnél azonban arra is ügyelni kell, hogy csak biztonságos platformokon dolgozzunk. Az Android operációs rendszer esetén ezt a biztonsági szintet a 6.0 verzió már biztosítani tudja a felhasználóknak.

– mondta az IT Cafénak Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója.

Hívástitkosítás esetén csak biztonságos készüléken garantálható a szolgáltatás megbízható működése. A CryptTalknál ezt egy szigorú alkalmazás-hozzáférés és titkosításikulcs-védelem biztosítja, illetve az a tény, hogy az alkalmazás felismeri a telefon feltörésére tett kísérletet (jailbrake vagy root). Ilyen esetben a hívott és a hívó félnek is jelzi, hogy a szolgáltatás nem garantálhatja a hívás biztonságát.

A CryptTalk szoftveres védelmét még magasabb szintre emeli az iOS alapú telefonokból már ismert, de mostanában androidos készülékekben is feltűnő titkosító csip, ami szintén a biztonságot erősíti.

A fejlesztési feladatok után lezajlottak a CryptTalk első biztonsági ellenőrzései, amit külső szereplők és etikus hekkerek biztonsági vizsgálatai követtek.

A CryptTalk for Android az iOS verzióhoz hasonló funkciókat kínál egyéni és céges előfizetőknek. Egyéni felhasználók a Google Play áruházból tölthetik le az alkalmazást. A vállalati ügyfelek felhőből, vagy saját, belső IT-környezetbe telepítve is használhatják. A fejlesztők szerint ma több mint 60 országban 20 ezer előfizető folytat lehallgathatatlan beszélgetéseket a CryptTalkkal.

(IT Café)