Simon, Szimonetta
7 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Magyar cégeket is támogat az Accenture

2018.06.01. 08:54

A következő három évben kétszázmillió dollárt szán oktatási, tréningre és készségfejlesztő kezdeményezésekre az Accenture, hogy felkészítsék az embereket a digitális kor kihívásaira.

Az Accenture a program keretében magyar szervezeteket is támogat, többek között a NESsT-et, az Alko-Softot, a Kiútprogramot és a Skool-t.

  • Az Alko-Soft látássérülteknek nyújt informatikai támogatást, tanácsadást és karbantartási munkákat. Az Accenture toborzási, technológiai és tanácsadási segítséget nyújt a látássérült munkaerőt is alkalmazó cégnek.
  • A Kiútprogram több éve harcol a tartós munkanélküliség ellen, ami az ország elmaradott régióiban gondot jelent. Az Accenture HR szakértői képesség-, igény- és motivációfelméréssel támogatja a program résztvevőit, hogy sikerrel pályázhassanak teljes munkaidős állásra.
  • A Skool egy független magyar szervezet, ami azt célozza, hogy a fiatal lányok és szüleik gondolkodása megváltozzon a technológiáról, amire akár tanulási vagy karrierlehetőségként is tekinthetnek a jövőben. A workshopokon interaktív programozási feladatokkal is foglalkoznak.

Technológiai vezetőként kötelességünk az új, skálázható megoldások alkalmazása, hogy segítsünk megoldani az összetett társadalmi kihívásokat. Befektetéseink és tudásunk révén az Accenture olyan szociális jellegű együttműködéseket és programokat kíván létrehozni, amelyek világszerte jelentős hatást gyakorolnak majd több millió ember életére.

– mondta Tomas Volek, az Accenture Magyarországért és Szlovákiáért felelős ügyvezetője.

(IT Café)